Waarom jij adverteren in Google niet zomaar moet afschrijven

Adverteren op Google kan een geweldige manier zijn om nieuwe klanten te bereiken en je bedrijf te laten groeien. Met meer dan 2 miljard actieve gebruikers is Google een van de meest populaire online platforms. En met advertentie-opties die beschikbaar zijn voor bedrijven van elke omvang, is het gemakkelijk om aan de slag te gaan. Google biedt verschillende advertentietypen, waaronder tekstadvertenties, beeldadvertenties, videoadvertenties en meer. Je kunt je advertenties ook targeten zodat ze op specifieke locaties en op specifieke tijden worden weergegeven. Toch wordt er door ondernemers niet altijd even positief gedacht over adverteren in Google. Sommigen beginnen er niet aan omdat ze denken dat het te moeilijk is, of dat het meer geld kost dan dat ze eruit halen. In dit blog vertellen we waarom jij adverteren in Google niet zomaar moet afschrijven.

Wat houdt adverteren in Google in?

Adverteren in Google verwijst naar de plaatsing van advertenties in de zoekmachine van Google en andere eigendommen van Google. Adverteerders kunnen bieden op bepaalde zoekwoorden om hun advertenties te laten verschijnen wanneer gebruikers naar die termen zoeken. Google staat ook toe dat advertenties worden getarget op bepaalde demografische gegevens, op basis van factoren zoals leeftijd, geslacht en interesses. Door te adverteren in Google kunnen bedrijven een groot publiek van potentiële klanten bereiken die al geïnteresseerd zijn in wat ze te bieden hebben. Een bedrijf dat vakantiehuizen verkoopt, kan bijvoorbeeld advertenties targeten op mensen die onlangs hebben gezocht naar informatie over het kopen van een vakantiehuis. Dit zou het bedrijf een kans geven om zijn producten te verkopen aan mensen die er al in geïnteresseerd zijn. Over het algemeen kan adverteren in Google een effectieve manier zijn om een ​​groot aantal potentiële klanten te bereiken die al geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Wat houdt adverteren in Google in?

Wanneer pas je adverteren in Google toe?

Adverteren in Google kan een geweldige manier zijn om potentiële klanten te bereiken die op zoek zijn naar producten of services die je aanbiedt. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het adverteren in Google. Eerst moet je een campagne maken en uw doelgroep selecteren. Vervolgens moet je je budget en biedstrategie kiezen. Ten slotte moet je de advertenties opstellen en het schema instellen. Zodra je dit allemaal hebt gedaan, is je advertentie live en klaar om getoond te worden bij de juiste zoekopdrachten. Als je alles goed hebt ingesteld ontvang je hierdoor meer verkeer op je website. Houd er rekening mee dat adverteren in Google concurrerend kan zijn, dus het kan zijn dat je je budget en biedstrategie in de loop van de tijd moet aanpassen om ervoor te zorgen dat je advertentie wordt gezien door potentiële klanten.

5 redenen waarom jouw Google Advertenties niet vertoond worden 

Als je je afvraagt ​​waarom je Google advertenties niet worden weergegeven, kan dit een aantal redenen hebben. Hier zijn 5 mogelijke verklaringen:

1. Je richt je niet op de juiste doelgroep. Zorg ervoor dat je bezoekers target die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je verkoopt.

2. Je advertentie is niet relevant voor wat mensen zoeken. Zorg ervoor dat je advertentietekst relevant is voor de zoekwoorden die je target.

3. Je advertentie is niet goed geschreven. Neem de tijd om een ​​pakkende kop en beschrijving te maken die de aandacht van mensen trekt.

4. Je biedt niet genoeg. Als je niet hoog genoeg biedt, wordt je advertentie mogelijk helemaal niet weergegeven. Zorg ervoor dat je concurrerend biedt op je zoekwoorden.

5. Er kan een technisch of beleids- probleem zijn. Als geen van de bovenstaande problemen het probleem lijkt te zijn, is er mogelijk een technisch probleem met je account of schendt je het beleid van Google. Dit wordt dan ook met je gecommuniceerd in je account. In dit geval kun je het beste contact opnemen met Google-ondersteuning voor hulp.

Wat zijn de voordelen van adverteren in Google?

Adverteren met Google heeft veel voordelen, zoals: 

  • Het verbetert je online zichtbaarheid en helpt om meer potentiële klanten te bereiken.
  • Het zorgt dat je je advertenties effectiever kunt targeten, zodat ze worden gezien door mensen die het meest waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je product of service. 
  • De resultaten van je campagnes zijn gemakkelijker te volgen, zodat je je strategie indien nodig kunt aanpassen. 
  • Het zorgt voor brand awareness, omdat je website vaker te zien is online. 
  • Het kan relatief betaalbaar zijn, vooral in vergelijking met andere vormen van reclame, zoals televisie- of gedrukte advertenties.
  • Het geeft snellere resultaten dan alleen organische SEO om in de zoekresultaten naar voren te komen.

Wat kun je doen om meer uit adverteren in Google te halen?

Reclame maakt een groot deel uit van het bedrijfsmodel van Google en kan zeer gunstig zijn voor bedrijven van elke omvang. Adverteren op Google kan je helpen een groot publiek van potentiële klanten te bereiken. Daarnaast kan het zeer kosteneffectief zijn. Er zijn echter een paar dingen die je kunt doen om het meeste rendement uit advertenties op Google te halen:

  • Zorg er eerst voor dat je advertenties relevant zijn voor je doelgroep. Google biedt verschillende targetingopties waarmee je de juiste mensen kunt bereiken met je advertenties. 
  • Maak gebruik van de handige tools van Google. Google biedt een aantal tools waarmee je effectieve advertenties kunt maken, waaronder Search Console en Google Trends. Met deze hulpprogramma’s kun je tijd en geld besparen doordat je je advertenties efficiënter kunt creëren en beheren.
  • Gebruik effectieve zoekwoorden en maak pakkende advertentieteksten. Op advertenties die goed geschreven en relevant zijn, is de kans groter dat er door gebruikers wordt geklikt. 
  • Zorg er ten slotte voor dat je je resultaten bijhoudt, zodat je kunt zien hoe je advertenties presteren en waar nodig wijzigingen kunt aanbrengen.

Wat adverteren in Google uitbesteden jouw oplevert

Adverteren op Google kan een effectieve manier zijn om potentiële klanten te bereiken, maar het kan ook tijdrovend en duur zijn. Door het adverteren in Google uit te besteden aan online marketingbureau YellowSheep kun je geld en tijd besparen, terwijl je toch de gewenste resultaten krijgt. Als ervaren bureau weten we hoe we je advertenties op de juiste doelgroep kunnen targeten, kunnen we resultaten volgen en de nodige wijzigingen aanbrengen om de campagnes te verbeteren. Bovendien kunnen we waardevolle inzichten geven over je branche en wat je concurrenten doen. Neem contact met ons op voor meer informatie!