Het begin van YellowSheep

Het begin van YellowSheep

Op 30 november 2020 vierde YellowSheep de livegang van de website. Met een flesje bubbels en een prachtige bos bloemen erbij kon eigenaresse Maaike de Koster, eindelijk op de knop voor livegang drukken. Het begin van YellowSheep is een feit. Dat was een grote eerste stap voor dit jonge online marketing bureau.

De weg naar livegang

In de afgelopen jaren zijn er meerdere momenten geweest dat Maaike zat na te denken of en hoe ze voor zichzelf kon beginnen. Een eigen bedrijf, wat komt er allemaal wel niet bij kijken en wat zijn de voor en nadelen? De ommezwaai begon in 2019 al langzaam te groeien en broeien. Terwijl ze de afgelopen jaren hard aan zichzelf gewerkt heeft waardoor ze zich nu sterker dan ooit voelt, kwam steeds vaker de gedachte naar boven om voor haarzelf te beginnen.

Het werken voor een baas is niet voor iedereen weggelegd, daar heb je vaak vaste werktijden en kun je niet altijd je eigen ideeën en creativiteit kwijt. Juist de flexibiliteit zorgt voor Maaike dat ze het uiterste uit haarzelf kan halen. Geen 9 tot 5 mentaliteit nodig als je avonden en weekenden hebt om aan je hobby te besteden, toch!? De vrijheid om op deze manier te werken geeft een mega boost, zo kan zij echt haar volle potentie benutten.

In 2020 begon het idee meer vorm te krijgen en de uitdaging om echt op te starten gaf haar heel veel energie. Juist nu Maaike zich sterker voelt dan ooit tevoren en de tijd heeft om werkelijk aan de gang te gaan, is dit het juiste moment om voor haarzelf te beginnen. Met een marketing en communicatie achtergrond en de kennis van de online wereld kwam het echte concept op papier. Het ondernemingsplan was zo geschreven en akkoord bevonden, benodigde certificaten werden (opnieuw) behaald en er kon gestart worden met de ontwikkeling van de eerste website. Nu nog een naam! Na een paar avonden brainstormen was YellowSheep het resultaat waar Maaike zich helemaal gelukkig mee voelt.

Het begin van YellowSheep - het logo ontwerpen

Hoezo de naam YellowSheep?

Voor Maaike is geel (Yellow) een hele positieve en sterke kleur vol met energie, die er vaak snel uitspringt wanneer je het op de juiste manier gebruikt.
Sheep kwam op een hele andere manier tot stand. Maaike is niet een persoon zoals anderen, dus oftewel, ze loopt niet met de kudde mee als het witte schaap, maar ze is ook zeker niet het zwarte schaap. Nee, Maaike voelt zich anders en springt er op haar eigen manier uit, als het gele schaap, YellowSheep.

Het werkelijke opstarten

Terwijl de website vorm kreeg, bankrekeningen geopend werden en voor de boekhouding alles geregeld was, was ook de inschrijving bij de KVK een feit.

Ieder onderdeel opnieuw voelde als een stap dichter bij livegang en een piepkleine overwinning voor Maaike.

Op 30 november 2020 was het dan zover, met haar familie bij elkaar, zowel fysiek als digitaal om dit bijzondere moment samen te vieren, de website ging live en YellowSheep ging van start!

Het begin van YellowSheep - de KVK inschrijving

Toekomstplannen

Inmiddels zijn de eerste offertes de deur uit en zijn ook de eerste opdrachten begonnen. Maaike voelt zich nu al een trotse ondernemer en staat te popelen om meer klanten te leren kennen. Met als doel natuurlijk om meer samenwerkingen aan te gaan en vervolgens samen successen te behalen! Voor YellowSheep liggen er alweer vele mooie plannen op de plank voor in 2021. Wat dit voor plannen zijn houdt Maaike nog even voor zich. Eerst zorgen voor een stabiele basis met YellowSheep, daarna horen jullie meer over de bijzondere plannen waar zij zich erg op verheugd!

  • Stap 1: Het bedrijf opstarten en live gaan met de website. CHECK!
  • Stap 2: De eerste projecten binnen halen en starten. CHECK!
  • Stap 3: Zorgen voor een volle agenda. CHE… nee, nog niet, kan YellowSheep iets voor jou betekenen?
  • Stap 4: Keihard werken aan zowel jouw doelstellingen als die van YellowSheep en de bijzondere plannen die klaar liggen voor 2021.
  • Stap 5: De nieuwe plannen openbaar maken.

Houd vooral YellowSheep in de gaten om al haar ontwikkelingen te volgen!

Volg YellowSheep op Facebook en LinkedIn en mis niks van de komende blogs, nieuwtjes en bijzonderheden.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Related Posts