Ondernemers zet je schrap voor de online feestdagen gekte

Ondernemers zet je schrap voor de online feestdagen gekte

De (online) feestdagen staan weer voor de deur. Het heerlijk gezellig met z’n alle rond de kerstboom zoals we gewend zijn van andere jaren, zit er nu wellicht niet in. Toch zijn er gelukkig steeds meer leuke alternatieven om met elkaar in contact te blijven en samen, deels online, deels bij elkaar, de feestdagen alsnog te vieren. Hoe dan ook, verwacht nu meer dan ooit een online koopfestijn voor al onze inkopen!

Lekker creatief, maar o zo broodnodig

Tijdens deze periode barsten ondernemers van de creatieve ideeën om ondanks de huidige COVID-19 pandemie letterlijk de winter door te komen. In sommige branches gaat dat gemakkelijker dan anderen, juist nu is flexibiliteit en reactie snelheid van groot belang om van meerwaarde te kunnen zijn. Opvallen met unieke en creatieve acties zorgt ervoor dat jij eruit springt en misschien toch nog die doelstellingen behaalt. Of zelfs ver overtreft en het jaar op spetterende wijze af kan sluiten.

Online veranderd razendsnel

Door de mega succesvolle maanden online de afgelopen periode is de markt ook competitiever geworden. Zo zijn er cijfers bekend gemaakt van de afgelopen Black Friday deals, een recordaantal iDEAL transacties voor 5 dagen op rij, met een omzet van ruim 134 miljoen euro, tegenover 106 miljoen euro een jaar eerder. De andere kant hiervan is dat de pintransacties in de fysieke winkels met 13% lager liggen dan “normaal”, wat helaas goed te linken is aan de huidige corona maatregelen. 

Het is natuurlijk te hopen dat jij van die online groei mee hebt kunnen profiteren, maar de concurrentie is juist digitaal erg hard toegenomen dankzij Covid-19. Bezoekers komen minder snel naar je fysieke winkel maar blijven gemiddeld langere tijd op je website of webshop en kopen meer vanuit de veilige luie stoel met hun mobiel in de hand. Er wordt ook veel meer op prijs vergeleken dan voor de pandemie. Het zijn allemaal fenomenen die momenteel spelen waar je bovenop moet zitten om alles te volgen en bij te houden. YellowSheep houdt dit nauwgezet in de gaten en bedenkt hoe we samen met jou slim in kunnen spelen op deze razendsnel veranderende online wereld. 

Waar je allemaal aan moet denken

Als dit voor jouw onderneming een drukkere periode is dan normaal, hoe heb jij dit dan allemaal geregeld. Heb je intern processen aan moeten passen of loop je tegen problemen aan. Heb je bijvoorbeeld nagedacht over de hoeveelheid extra werk die deze online drukte met zich meebrengt? Wat is er allemaal voor jouw onderneming veranderd en hoe kun jij je klanten dezelfde service bieden als voorheen? 

Hoe veel tijd kost het nu bijvoorbeeld om een pakketje verzendklaar te krijgen en bij de klant af te leveren? Kan je website of webshop de drukte wel aan? En heb je wel genoeg mankracht om al je orders te verwerken of de vragen en berichten via social media te beantwoorden? 

Soms heb je niet iedere stap zelf in de hand, wellicht hebben de pakketdiensten het zo ontzettend druk door deze online veranderingen, dat ze niet meer kunnen voldoen aan jouw idealen, zoals “voor 22:00 uur besteld, morgen in huis”.  

Het is belangrijk dat jij je klanten de juiste informatie geeft, goed bereikbaar bent en de service en producten kunt bieden die gewenst zijn. Pas eventueel de informatie aan op je website, vermeld wijzigingen in je nieuwsbrief of gebruik social media om je doelgroep op de hoogte te stellen van jou tijdelijke aanpassingen. 

Zorg dat je over elk aspect van jouw diensten of producten goed nadenkt, van A tot Z, juist in deze drukke en bizarre online tijden. Heb je hulp of advies nodig? Neem dan gerust even contact op met YellowSheep.

Wat kan jij als ondernemer doen?

Het antwoord is even flauw als simpel, keihard werken! Harder dan alle anderen, dat is de enige manier om beter te worden dan je concurrenten of ze voor te blijven. Je hebt een doel, je targets halen, bergen conversies bereiken en een geweldige feestelijke periode doormaken, zowel als bedrijf als privé. Een knallend uiteinde van een bewogen 2020. Op naar een beter en gezonder 2021! 

YellowSheep wenst jou een gezonde en bijzondere decembermaand, hopelijk met de familie of vrienden bij elkaar, al is het online!

Related Posts